skip to Main Content

PRF

På klinikken tilbyder vi en supplerende behandling, der giver hurtigere og sikrere sårheling. Teknikken er baseret på et rent koncentrat af dit eget blod.

Det handler om sårheling
Det tager tid at hele et sår, uanset om det er på knæet efter et styrt, eller det er resultat af en operation – f.eks. i munden. De celler, der skal reparere dine sår, findes i små mængder i al dit blod, og vi kan tilbyde at stimulere sårhelingen ved at fremstille et koncentrat af præcis de celler, som er vigtigst for sårheling – bl.a. blodplader og forskellige hvide blodlegemer.

A-PRF teknikken kort
I forbindelse med operationen udtages og centrifugeres små mængder af dit eget blod, og i den standardiserede proces dannes et geleagtigt koncentrat af dine sårhelende celler. Koncentratet placeres under et blidt pres, og 20-25 minutter efter blodtapning er der dannet nogle seje membraner, som kan placeres i operationsområdet – efter behov.

Blodudtagning – et lukket system
Udtagning og behandling af dit blod foregår her på tandklinikken, hvor du kan følge med i processen. Blodet udtages fra en vene, ligesom det foregår ved enhver anden blodprøve eller donortapning.

Hvordan foregår det?
Blodudtagningen foregår umiddelbart før operationen går i gang, og dit blod behandles straks og uden tilsætning af kemikalier. Glassene sættes i centrifugen, som kører et fast program, hvorefter glassene hviler i ca. 10 minutter. Koncentratet løftes over i en metalboks, og overflødig væske drypper af under et let pres. Koncentratet er nu blevet til håndterbare membraner, som er klar til brug og kan deles eller bruges hele i det opererede område. I de første dage efter operationen vokser der nye blodkar ind i membranerne, som også langsomt opløses og samtidig frigiver alle de koncentrerede celler og stoffer, som skal optimere din heling.

Skal jeg gøre noget særligt før eller efter operationen?
Du får individuel orientering om netop din operation og A-PRF behandling, men der er normalt ikke særlige forholdsregler pga. anvendelse af A-PRF – tværtimod forventes hurtigere og sikrere heling med færre smerter og mindre risiko for infektion.

 

Fakta om A-PRF

En forkortelse af advanced – Platelet Rich Fibrin

  • Teknik udviklet i Frankrig fra 2000
  • Ren biologi, ingen tilsætningsstoffer
  • Fremmer dannelsen af nye blodkar
  • Reducerer smerter
  • Reducerer risiko for infektion

Små implementerede arbejdsgange, som at ”tortur instrumenteringen”, der ligger klar på bordet ved stolen, afdækkes med klæde, så de er skjult for patienten, hjælper med at ”neutralisere” situationens indbyggede ubehag. Skal jeg have lavet noget igen, min almindelige tandlæge ikke kan lave, bliver det med sikkerhed hos Nino og hans dream team. Fra frontdesk til elever. Mine rædsler blev gjort til skamme.

Niels Dosdal Jessen, 54 år

Tak fordi jeg fik sådan en god behandling hos jer. Jeg er så glad for at i kunne hjælpe mig akut.

Anna Appel, 26 år

Hele forløbet, som varede 50 minutter fra jeg kom til jeg gik, var en række af velorganiserede og veludførte handlinger. Dygtige og meget omsorgsfulde assistenter var med hele vejen, mens tandlægen havde fokus alene på indgrebet og var temmelig fåmælt og relativt anonym i forhold til mig, hvilket jeg i situationen syntes var lidt akavet. Til gengæld har jeg den klare opfattelse at han virkelig var rockstjernen, der 100% fokuseret gør det han kan; indgrebet.

Niels Dosdal Jessen, 54 år

Engle på Jorden findes i tandklinikker! Tusinde tak for jeres hjælp under mit forløb. Jeres service har været helt ud over mine forventninger.
Det eneste gode ved at få trukket min næste visdomstand ud er, at I gerne vil gøre det. Tak!

Caroline Scholle, 21 år

Har du spørgsmål eller i tvivl om din behandling eller andet, kontakt os venligst på tlf. +45 33 15 48 99 eller mail: info@klinikkenvestergade.dk

Back To Top