Blødtvævsopbygning

Det er vigtigt at der er tilstrækkeligt kraftigt tandkød omkring den endelige implantatkrone.

Er der ikke ca. 4 mm tandkød i det tandløse område til at begynde med, skal dette skabes. Det kan gøres via forskellige kirurgiske metoder og på forskellige tidspunkter i den samlede implantatbehandling. Typisk foretages en tandkødsopbygning lidt senere i behandlingsforløbet og ca. 6 uger inden den endelige krone fremstilles. Der kan benyttes tandkød fra ganen eller kunstige materialer til at tykne tandkøddet. Ved implantatforundersøgelsen tages stilling til hvilken behandling er bedst i situationen.

Efter operationen

Der bør indtages en kold og blød kost efter operationen og resten af dagen. Dagen efter kan der indtages normal mad igen. 

Behandlingen opleves af de fleste patienter som smertefri, med let til moderat smerte ugen efter operationen.  Det er derfor vigtigt at man tager det smertestillende medicin kæbekirurgen ordinerer, da evt. smerter efter operationen kan tiltage de første 2-3 dage og være svære at dække, hvis man ikke tager de smertestillende på forebyggende vis. Der skal skylles med klorhexidin 0,1%  et minut om morgen og igen om 1 minut om aftenen, 30 min. forskudt fra tandbørstning den første uge. Der må ikke børstes i det opererede område i denne periode. Stingene, som er selvopløselige, sidder der i 5-6 uger inden de forsvinder. Vi fjerner oftest disse tråde efter 14 dage i forbindelse med kontrol af heling efter operationen