Sinusløft

Særligt ved kindtandsområdet i overkæben kan det være svært at få plads til et tilstrækkeligt langt implantat uden at man laver hul op til bihulen, også kaldet sinus maxillaris. I sådanne tilfælde foretages et sinusløft, hvor man løfter bunden af sinus og opbygger denne med knogle. Ligesom øvrig knogleopbygning kan sinusløft oftest foretages samtidigt med implantatindsættelse, men også være nødvendigt at lave for sig selv inden videre implantatbehandling.

Efter operationen

De fleste oplever let hævelse og smerte efter sinusløft, der tager til i løbet af de første 2-3 dage. Der er dog en stor variation af disse gener og man skal ikke blive nervøs hvis man oplever ubehag fra det opererede område i op til 2 uger efter. 

Der bør indtages en kold og blød kost efter operationen og resten af dagen. Dagen efter kan der indtages normal mad igen. 

Det er vigtigt at man tager smertestillende medicin som ordineret af kirurgen, da smerterne efter operationen tager til de første 2-3 dage og kan være svære at dække, hvis man ikke tager smertestillende på forebyggende vis.  

Der skal skylles med klorhexidin 0,1%  et minut om morgen og igen om 1 minut om aftenen, 30 min. forskudt fra tandbørstning den første uge. Der må ikke børstes i det opererede område i denne periode.     Stingene, som er selvopløselige, sidder der i 5-6 uger inden de forsvinder. Vi fjerner oftest disse tråde efter 14 dage i forbindelse med første kontrolbesøg efter operationen.

Der anvendes ofte antibiotika ugen efter sinusløft til forebyggelse af infektion i det opererede område.